Tweedehands spullen verkopen

Heeft u spullen die u een tweede leven wilt geven, zoals meubels, witgoed en antiek? En tegelijkertijd geld verdienen? U kunt ,op afspraak, uw spullen bij De Goede Winkel in Utrecht inbrengen voor een goede deal: 50% van de opbrengst van de tweedehands spullen is voor u.  De andere 50% gaat via onze stichting naar het goede doel: Leer- en werkplekken in onze winkel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De winst gaat naar projecten voor weeskinderen in Europa.

Is het artikel meer waard dan 35 euro? Dan verdelen we de opbrengst 50/50. Is het artikel minder waard dan 35 euro? Dan kunt u het artikel aan ons schenken, en gaat de gehele opbrengst van het tweedehands artikel naar de twee goede doelen.
 

Inboedels ophalen
De Goede Winkel is gespecialiseerd in het ophalen van boedels. U kunt ons bellen op telefoonnummer 030-26 22 860  om een afspraak te maken. Meer informatie over het transport en de kosten van het ophalen van boedels, kunt u terecht op onze transportpagina. (Momenteel halen we geen spullen op, bel gerust de winkel voor info)

Werkwijze spullen verkopen bij De Goede Winkel

• Breng uw goederen (op afspraak) zelf naar onze winkel. 
• Samen met u bepalen we de vraagprijs en vullen we het inbrengformulier in;
• Wij voegen uw goederen toe aan uw (nieuwe) account;
• Wij fotograferen uw goederen en maken een advertentie voor op Marktplaats.nl;
• Wij zetten uw goederen te koop in de winkel, op Marktplaats.nl en op onze eigen site;
• Volg uw artikelen en tegoed online via uw eigen verkopers account;
• Vanaf 15 dagen na de verkoop heeft u recht op 50% van de opbrengst; de andere 50% schenkt u via Stichting De
  Goede Winkel aan het goede doel;
• Haal uw tegoed op in de winkel of laat het overmaken op uw bank- of girorekening.

Alle kosten die verband houden met het verkopen van het tweedehands artikel komen voor rekening van Stichting De Goede Winkel. (Staangelden, reclamekosten en kosten Marktplaats)

Verkoopwaar
Alle verkoopwaar moet schoon, compleet en gereed voor verkoop zijn. Apparaten en machines moeten 100% goed werken (denk ook aan boekjes en gebruiksaanwijzing). Voor artikelen die schoongemaakt of in elkaar moeten worden gezet, rekenen wij €5,- per artikel. Blijkt het bij verkoop toch niet te werken, dan vragen wij u, uw artikel retour te nemen, tegen vergoeding van onze kosten van 10 euro. Wij nemen geen kleding, boeken en artikelen met een waarde lager dan €25,- aan voor verkoop. Zie voor meer details onze lijst met artikelen die we niet aannemen.

Afprijzen
Wij werken met een afprijzingssysteem in onze winkel en op Marktplaats. Gemiddeld driekwart van de verkoopwaar wordt verkocht in de eerste 40 dagen. Goederen die na 40 dagen niet verkocht zijn, worden automatisch met 25% afgeprijsd. 60 dagen na startdatum gaat er nog eens 25% van de prijs af. Deze nieuwe prijzen worden automatisch doorgevoerd op Marktplaats.nl en in onze winkel. 70 dagen na startdatum bepaalt Stichting De Goede Winkel wat er met het artikel gebeurt en heeft u geen recht meer op de opbrengst.

Artikelen terugnemen
U mag altijd en op elk moment de onverkochte en niet gereserveerde tweedehands artikelen bij ons terughalen. U betaalt dan voor elk product 25 cent per vierkante meter per dag, gerekend vanaf de dag van inbreng.