Veelgestelde vragen

Vragen

Toch niet tevreden met uw aankoop? Geld teruggeven gaat meestal niet. En garanties maken de prijzen onnodig hoog. Heeft u achteraf spijt van de aankoop, zet het artikel dan bij ons weer te koop en verdien zo uw aankoopbedrag grotendeels weer terug. Hoe dat gaat, leest u hier. (link naar verkoperspagina)

Wij kunnen artikelen slechts enkele uren voor u reserveren. U kunt ons mailen op info@stichtingdegoedewinkel of bellen op telefoonnummer 030-2622860

Alleen op artikelen die NIET in de winkel getest kunnen worden (wamachines, koelkasten e.d.) geven wij 14 dagen retourgarantie. Wacht niet te lang, test het artikel thuis direct na aankoop en neem contact met ons op in geval van problemen. Bewaar hiervoor de bon (zonder bon kunnen wij geen geld teruggeven.)

Wij werken niet met een biedingsysteem. De prijzen van onze artikelen op Marktplaatst.nl en in onze winkel staan vast. 

Wel hebben wij een aantrekkelijk afprijssysteem, waarbij goederen die na 40 dagen niet verkocht zijn, automatisch met 25% worden afgeprijsd. 60 dagen nadat het artikel te koop is gezet, er nog eens 25% van de startprijs af. Deze nieuwe prijzen worden automatisch doorgevoerd op Marktplaatst.nl en in onze winkel. Dus houdt de site in de gaten of kom gezellig langs in onze winkel!

Goederen die na 40 dagen niet verkocht zijn, worden automatisch met 25% worden afgeprijsd. 60 dagen nadat het artikel te koop is gezet, gaat er nog eens 25% van de startprijs af. Deze nieuwe prijzen worden automatisch doorgevoerd op Marktplaats.nl en in onze winkel. 70 dagen na startdatum bepaalt Stichting De Goede Winkel wat er met het artikel gebeurt en heeft u geen recht meer op de opbrengst.

Wij kunnen sommige artikelen tegen een kleine vergoeding per post verzenden. We kunnen de spullen ook thuisbezorgen (tot de eerste voordeur). De kosten daarvoor zijn € 20,- binnen Utrecht. Buiten Utrecht zijn de bezorgkosten  € 1,25 euro per kilometer (enkele reis) , met een minimum bedrag van  van  € 20,--

We kunnen de spullen thuisbezorgen (tot de eerste voordeur). De kosten daarvoor zijn € 30,-- binnen Utrecht. Buiten Utrecht zijn de bezorgkosten  € 1,50  per kilometer (enkele reis), met een minimum bedrag van € 30,--.

Verkopers

Wij nemen een artikel aan voor verkoop als het meer waard is dan € 25,-. Bovendien moet  alle verkoopwaar schoon, compleet en gereed voor verkoop zijn. Apparaten en machines moeten 100% goed werken (denk ook aan boekjes en gebruiksaanwijzing).

Voor artikelen die schoongemaakt of in elkaar moeten worden gezet, rekenen wij €5,- per artikel.  Blijkt het bij verkoop toch niet te werken, dan vragen wij u, uw artikel retour te nemen, Wij berekenen dan € 10,-- voor de gemaakte kosten.

Kleding, boeken, en artikelen met een waarde lager dan €25,-.
Ook nemen wij niet aan:
• Aandelen en andere waardepapieren 
• Alcohol of levensmiddelen 
• Afneembare frontjes van autoradio’s en/of frontjes van navigatiesystemen. 
• Bedreigde wilde planten en insecten 
• Bootleg CD's en DVD's 
• Computer hardware ouder dan 5 jaar 
• Defecte en/of teruggehaalde artikelen 
• Dieren 
• Drugs en producten voor drugsgebruik 
• Erotische gerelateerde artikelen 
• Gemeente eigendom en verkeersborden 
• Gestolen objecten 
• Gevaarlijke stoffen 
• Gevaarlijke en gereguleerde objecten 
• Gevaarlijke wapens, messen en daaraan gerelateerde objecten 
• Geneesmiddelen 
• Gokwaren, zoals loten 
• Kleding en textiel 
• Legitimatiebewijzen, licenties van de overheid en objecten die te maken hebben met transportveiligheid en politiepenningen of uitrusting van de politie of andere wetshandhavers. 
• Lichaamsdelen en –stoffen 
• Nazi objecten welke aanstootgevend van aard zijn, racistisch en ander aanstootgevend materiaal. 
• Objecten die inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van anderen, waaronder namaak 
• Ongeautoriseerde kopieën 
• Pornografisch materiaal 
• Gestolen waren en waren waarvan het serienummer is verwijderd of veranderd
• Schoenen 
• Tabaksproducten 
• Valse valuta's en/of valse postzegels en apparatuur die is ontwikkeld om deze producten te vervaardigen. 
• Verzendlijsten en persoonlijke gegevens 
• Vuurwerk/Carbid

Goederen die na 40 dagen niet verkocht zijn, worden automatisch met 25% afgeprijsd. 60 dagen nadat het artikel te koop is gezet, gaat er nog eens 25% van de startprijs af. Deze nieuwe prijzen worden automatisch doorgevoerd op
Marktplaats.nl en in onze winkel.

Ja, dat kan zeker! Graag zelfs.De opbrengst van de verkoop van de door u geschonken spullen gaat in zijn geheel naar het goede doel. Wij creëren leer- en werkplekken in onze winkel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uw donatie wordt dus goed besteed! U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen op telefoonnummer 030-26 22 860 of mailen naar info@stichtingdegoedewinkel.nl

Als u een nieuw geregistreerde klant bent bij Stichting De Goede Winkel, ontvangt u het wachtwoord binnen 1 à 2 dagen per e-mail. Heeft u deze mail na 2 dagen nog niet ontvangen, of bent u uw wachtwoord kwijtgeraakt, dan kunt u via het verkopers inlogsysteem (klik hier)  het wachtwoord opvragen. Het wachtwoord wordt u (opnieuw) toegestuurd.

U mag altijd en op elk moment de onverkochte en niet-gereserveerde artikelen bij ons terughalen. U betaalt dan 25 cent per product per m2 per dag, gerekend vanaf de dag van inbreng.

Over Stichting De Goede Winkel

Wij doen de verkoop van gebruikte spullen anders. Omdat we denken dat het beter kan. Eerlijker. Voor iedereen. Hoe?

Hergebruik van goederen 
De Goede Winkel wil hergebruik van spullen stimuleren. Hergebruik is immers goed voor onze planeet. Bovendien zijn bepaalde spullen voor sommige mensen overbodig, terwijl andere mensen het hard nodig hebben. Daarom verkoopt de Goede Winkel gebruikte spullen voor derden, in een winkel van 1200m2 en op Marktplaats.nl. 

Eerlijk delen 
De opbrengst van de verkochte artikelen verdelen we 50/ 50: de ene helft gaat naar de verkoper, de andere helft gaat via onze stichting naar twee goede doelen.

Meer informatie over verkopen bij De Goede Winkel vindt u bij de algemene voorwaarden (klik hier)

Goede doelen 
De Goede Winkel wil mensen een nieuwe kans geven. Daarom bieden wij mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een leer- & werkplek in onze winkel. Op die manier willen wij hen de mogelijkheid geven om kennis en werkervaring op te doen, zodat zij een betere toekomst tegemoet gaan.

Op het moment dat wij een positief financieel resultaat behalen, zal dat geschonken worden aan projecten voor weeskinderen. Zodat die kinderen, die (bijna) niets of niemand hebben, een beter leven krijgen.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Donateurs van een ANBI instelling mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. 


Meer informatie over ANBI instellingen vindt u op de website van de belastingdienst. 
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/giften_aan_goede_doelen/giften

Het beleidsplan van Stichting De Goede Winkel is te lezen via deze (link)

Het Sociaal Jaarverslag 2013 van Stichting De Goede Winkel is te lezen via deze (link

Over de Goede Doelen van De Goede Winkel

Wij verkopen spullen voor derden. De helft van de opbrengst van de verkochte spullen is voor de inbrenger, de andere helft gaat naar onze stichting. Daarmee creëren wij leer- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen in onze winkel werkervaring op, en krijgen trainingen en cursussen op het gebied van winkelinrichting, serviceverlening aan klanten, werken in een magazijn en winkel. Ook worden ze getraind in persoonlijke en sociale vaardigheden.

Op het moment dat wij een positieve financiëel resultaat behalen, zal er geld geschonken worden aan projecten voor weeskinderen. Het geld wordt besteedt aan weeshuizen. Dan kunt u denken aan:
-  Inrichting: meubels, speelgoed, sanitair, witgoed, matrassen, beddengoed
-  Reparatie van en opknapwerkzaamheden aan het pand
-  Inhuren van verzorgend, verplegend en onderwijzend personeel
-  Medische kosten
-  Lesmateriaal / schoolboeken
-  Kleding

Hiermee bedoelen wij mensen die door persoonlijke omstandigheden weinig uitzicht hebben op een gewone baan. Dat zijn met name jongeren met een lichamelijke en / of psychische beperking, maar ook mensen die afkomstig zijn uit sociale randgroepen, zoals dak- en thuislozen en ex-gedetineerden.

Hartelijk dank dat u aan onze stichting wilt schenken. Ons bankrekeningnummer is nl81ingb0007450587 ten name van Stichting De Goede Winkel. Uw donatie wordt goed besteed! En uw gift is ook nog eens aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting , omdat wij een Algemeen Nut Beogende Instelling zijn.

U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen op telefoonnummer 030-26 22 860 of mailen naar info@stichtingdegoedewinkel.nl